Doe je ZINQ - ZINQ Nieuwtjes

Relastics: een duurzaam project van Joey Pleune (zoon van Caroline, ZINQ-Gent)

Het verhaal van Relastics startte in oktober 2021. 5 studenten volgen de opleiding KMO-management; 1 van die studenten, Joey Pleune is de zoon van onze collega Caroline De Clercq uit ZINQ - Gent. De studenten hebben elkaar leren kennen in het kader van hun bachelorproef. Joey kwam al snel met het idee om kunststofafval opnieuw om te smelten tot nieuwe duurzame producten met een langere levensduur. Hij had hier zelf al ervaring mee door enkele experimenten. Dankzij dit concept zal er minder kunststof op de afvalberg terecht komen en sensibiliseren ze tegelijkertijd dat kunststof toch een mooie en unieke grondstof is. 

Met dit concept hebben zij verder gebouwd aan Relastics. Zij willen deze visie uitbreiden tot grotere producten en werken aan een grotere toekomst. Hoe groter hun producten en hoe meer verkochte producten, hoe minder afval er op de afvalbergen of in de zee zal belanden. 

Zij verwerken deze unieke producten samen met het sociaal maatwerk atelier Labeur tot mooi, duurzaam meubilair. Hun product is volledig circulair en ze zorgen ervoor dat ze ook aan de toekomst van hun producten denken. Ze hebben er namelijk voor gezorgd dat alle componenten terug gerecycleerd kunnen worden tot de originele grondstof. 

Hun visie met Relastics is om zoveel mogelijk single-use kunststof van de afvalberg te halen. Dit doen ze door middel van hun unieke producten en engagementen om samen met de vraag te groeien en  in de toekomst niet enkel op plaatmateriaal maar op verschillende bouwmaterialen te focussen. Een doel is om uiteindelijk een circulaire hub in België te worden. Op dit moment focussen ze zich op het meubilair om hiermee het stigma van afval te doorbreken door het op een chique en mooie manier voor te stellen via onze meubellijn. 

Check zeker hun socials, zoals Facebook, Instagram en de website www.relastics.be


Foto's:
Relastics - Joey Pleune