Doe je ZINQ - ZINQ Nieuwtjes

Jan Mulder gaat met pensioen

Passion for Performance and Passion for Zincoat
(= ZINQ – Nederland)

 

44 Jaren lang heeft Jan Mulder met enorme inzet en passie zijn absolute dienst aan Zincoat BV bewezen. Altijd met plezier naar het werk en als één van de pioniers van ZINQ - Nederland, die een groot aandeel in de ontwikkeling en successen van ZINQ - Nederland hebben, is nu de tijd aangebroken om te genieten van zijn welverdiende pensioen, samen met zijn vrouw Anneke en zijn kinderen en kleinkinderen.

Onderstaand zijn Jan zijn woorden te lezen, door zijn vrouw Anneke geschreven, maar die de persoonlijke gevoelens van zijn periode bij ZINQ - Nederland uiteraard als beste omschrijven. 

Jan had begin dit jaar voor ogen om t/m eind mei 2021 te werken en dan te stoppen of afhankelijk van de situatie of indien mogelijk eventueel één dag per week door te gaan.

Na in-dienst-treden als beitser op 12 april in 1977 heeft hij 44 jaar bij ZINQ - Nederland gewerkt, een mijlpaal in deze tijd zou je zeggen. Ondanks het plezier dat het werk hem geeft, de prettige samenwerking en de leuke contacten met de collega’s, het gevoel voor hem nog een steentje te kunnen bijdragen, geeft het lichaam toch aan, dat het wellicht verstandiger zal zijn om het werk achter zich te laten. Een moeilijke en emotionele beslissing, want hij zou graag nog even een tijdje doorgaan. Het gevoel van “geen reuring meer” en “niet meer erbij horen” nu gewoon loslaten.

“Het mes snijdt aan twee kanten” werd de laatste jaren na zijn vroegpensioen vaker tegen hem gezegd, dat er nog graag van zijn diensten gebruik werd gemaakt, voor beide kanten een voordeel, deze waardering wordt door Jan zeker als plezierig ervaren.

De verzinkerij “Zincoat”, wat is daar zo speciaal aan? Een bedrijf als geen ander, maar authentiek met haar eigen typerend karakter, zo heb ik het door Jan als zijn vrouw al die jaren ervaren. 

Op veel zondagen Jan assisteren en mee geweest in de nette kleren om de baden te vullen in de nieuwe fabriek, de bedrijfsfeestjes met altijd veel activiteiten en gezelligheid, maar natuurlijk ook de trieste gebeurtenissen. Een tijd om niet te vergeten.

Ook deze corona-tijd laat toch ook wel haar sporen achter, al een héél jaar lang de anderhalve meter afstand in acht nemen, gerekend te worden tot de kwetsbaren, sommigen vinden dat je misschien te voorzichtig of alert bent, maar het blijft wel vermoeiend. 

Transparant is tegenwoordig hét modewoord, maar dat is wat Jan wil zijn, stoppen met werken omdat het te zwaar wordt, en het op een mooie en gedenkwaardige manier achter zich te laten.

Namens Zincoat BV en alle collega’s, wil ik Jan enorm bedanken voor zijn geweldige inzet, het plezier in samenwerken en de successen die hij ZINQ - Nederland gebracht heeft. 

ZINQ – Nederland

Martijn Levelink


Foto:
ZINQ - Nederland