Doe je ZINQ - ZINQ Nieuwtjes

Muzikaal talent in Gent

Frank bespeelt een Pedal Steel Guitar

Frank Huysveld werkt sinds april 1991 bij Galva Power Gent. Buiten zijn werk heeft hij een grote passie, namelijk het bespelen van een fredloos snaarinstrument , de Pedal steel guitar.

Voor de meeste mensen is dit instrument onbekend. Het komt oorspronkelijk uit de VS en wordt daar voornamelijk gebruikt in de Country muziek. Ondertussen is het doorgedrongen in andere muzieksoorten zoals oa bij de “Dire Straits”.

Waarom dit niet zo bekend is in België; het is een technisch moeilijk instrument om onder de knie te krijgen, het wordt bespeeld met een duim en fingerpick’s en een steel bar en de melodie wordt gevormd met de pedalen en knie hefbomen. Met die pedalen en knie hefbomen krijg je toon verhogingen en verlagingen waardoor je andere akkoorden bekomt. 

Binnen Europa bestaan er geen scholen voor het instrument en is het volledig via zelfstudie dat je het instrument moet leren bespelen.

Frank heeft ook een eigen YouTube kanaal waar je hem in actie kan zien. Ga zeker eens een kijkje nemen, het is de moeite waard.

https://youtu.be/4zkxuV3ekrQ