Doe je ZINQ - ZINQ Nieuwtjes

Kunst en Galva Power Charleroi

Kunstenaar Didier Leemans kiest voor kwaliteit

De kunstenaar, Didier Leemans woont en werkt in Brussel. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de “Ecole des Arts de Braine L'alleud” en tekenen aan de “Academie voor Schone Kunsten van de stad Brussel”. 

Het onderzoek van de heer Leemans richt zich al enkele jaren op de menselijke aanwezigheid. 

De heer Didier Leemans vertrouwt op de ervaring van Galva Power Charleroi en onze medewerkers van ZINQ om zijn werken te beschermen tegen corrosie en om de glans van de stukken te behouden door een behandeling toe te passen net na het thermisch verzinken.

Dankzij de communicatie tussen de heer Leemans en Galva Power Charleroi hebben we een resultaat bereikt dat ons de kans gaf om andere kunstwerken te galvaniseren.

Onze eerste samenwerking was de bescherming van de wolf van la Louvière. De wolf is een iconisch symbool van de stad die oorspronkelijk gebouwd is in een bosrijke omgeving die bevolkt wordt door wolven. Het beeld is gebouwd door een veelvoud aan kleine metalen onderdelen. Het is een eerbetoon aan het industriële metaalverleden en het leven van de arbeidersklasse in de regio. 

Een ander project waaraan wij mochten meewerken was een speciaal verzoek van een klant die twee figuren wilde. 

De heer Didier Leemans had toen het idee om dit beeld van een man en een vrouw te ontwerpen, dit had een heel mooi geschenk voor Valentijn kunnen zijn.

We hopen onze samenwerking nog lang voort te zetten en bedanken de heer Leemans voor zijn keuze om zijn werk te beschermen met ZINQ. 

_____________

Foto´s


Afbeeldingen:
Galva Power Charleroi